Πετυχαίνουν ή όχι τα διαδικτυακά μαθήματα για ενήλικες και γιατί;

Από τα πιο δημοφιλή θέματα το τελευταίο διάστημα – μέχρι και το ChatGPT το έχει ως πιο “hot” θέμα. To “online” or not to “online” – that is the question!!!!! 

Πάμε λοιπόν, τα διαδικτυακά μαθήματα για ενήλικες έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή για διάφορους λόγους:

✓ Ευκολία: Τα διαδικτυακά μαθήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν από οπουδήποτε με σύνδεση στο Διαδίκτυο, γεγονός που τα καθιστά μια βολική επιλογή για ενήλικες.

✓ Ευελιξία: Τα διαδικτυακά μαθήματα προσφέρουν ευελιξία και είναι χρήσιμα για εκείνους που χρειάζονται ισορροπία μεταξύ εργασίας, οικογένειας και άλλων υποχρεώσεων.

✓ Οικονομικά: Τα διαδικτυακά μαθήματα μπορεί να είναι πιο προσιτά από τα παραδοσιακά μαθήματα δια ζώσης καθιστώντας την εκπαίδευση πιο προσιτή σε ένα ευρύτερο φάσμα ατόμων.

✓ Ποικιλία: Τα διαδικτυακά μαθήματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων  επιτρέποντας στους ενήλικες να επιλέξουν μαθήματα που ευθυγραμμίζονται με τα ενδιαφέροντα και τους επαγγελματικούς τους, ή άλλους,  στόχους.

✓ Βελτιωμένη τεχνολογία: Οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν κάνει τη διαδικτυακή μάθηση πιο ελκυστική και διαδραστική, με λειτουργίες όπως διαλέξεις βίντεο, live μαθήματα και διαδραστικά παιχνίδια.

🤔 Γιατι διαδικτυακά μαθήματα στο mlc?

  • Με τα διαδικτυακά μαθήματα στο mlc ο ενήλικας κερδίζει χρόνο από την μετακίνηση, αλλάζει μέρες και ώρες μαθημάτων με εφαρμογή και δεν χάνει κανένα μάθημα
  • Στα μαθήματα μόνο για ενήλικες εφαρμόζεται η  βιωματική μεθοδος (χωρίς διάβασμα στο σπίτι), καθώς και χρησιμοποιούνται online εφαρμογές για αποτελεσματική μάθηση.
  • Στο mlc υπάρχει ο προσωπικός καθηγητής για πρόοδο και καθοδήγηση με ΖΟΟΜ και δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη
  • Γι’αυτό άλλωστε και η επιτυχία είναι δεδομένη.

📊 Στοιχεία από το mlc

Μέσα στα  10 χρόνια εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα, στο  mlc έχουμε διαπιστώσει  ότι μόνο το 15% ολοκληρώνουν την δια ζώσης εκπαίδευση. Αντιθέτως, το 94% των ενηλίκων ολοκληρώνουν την εκπαίδευση οnline.
Επίσης, οι 
9/10 ενήλικες προτιμούν πλέον μόνο την διαδικτυακή εκπαίδευση.

Επιμέλεια άρθρου

Dimi Eleftheriou
Customer Service and HR Manager
mlc global LTD
Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην διδασκαλία ενηλίκων από το University of Cambridge
20 
χρονια διδασκαλίας σε Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία σε ενήλικες και σε εταιρείες  (Siemens, Bosch, Deutsche Bank, Bank of Piraeus, Alpha Bank, National Bank of Greece, etc.) για την επιμόρφωση προσωπικού στα Αγγλικά.