Μαθήματα ONLINE ή από κοντά? Ιδού η απορία….

ZOOM, webex, teams, δια ζώσης, διαδικτυακά, σύγχρονα, ασύγχρονα, LMS, e-learning, … , και άλλα τόσα νέα πράγματα!!! Ολες αυτές οι έννοιες έχουν γίνει μέρος του καθημερινού πλεόν λεξιλογίου και ζωής κάθε ενήλικα, για την εργασία του και την εκπαίδευσή του!!! Κάτι που πριν από 5 χρόνια ήθελε χρόνο για να επεξεργαστεί κάποιος ώς εννοια (π.χ. ασύγχρονη διδασκαλία), τώρα θεωρείτε δεδομένο!!

Οπως το wifi, smartphone, data, face id, και αλλα τόσα πολλά – είναι αναπόφευκτη εξέλιξη, μας αφορά όλους, μας επηρεάζει όλους, είναι κουραστικό και κάποιες φορές αγχωτικό να τα παρακολουθήσεις όλα αυτά … αλλά είναι αναγκαία και απαραίτητα!!!

1-ΓΙΑΤΙ ONLINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η νέα επανάσταση στην εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητα η εκπαίδευση μέσω του διαδικτύου. Ειδικά για τους ενήλικες, ο νέος αυτός τρόπος επιλέγετε στους 8/10 ενήλικες για επιμόρφωση, εκπαίδευση, και για νέες δεξιότητες και εκπαίδευση, για τους παρακάτω λόγους:

  1. ευελιξία στην παρακολούθηση
  2. πιο ξεκούραστη παρακολούθηση από το σπίτι (κέρδος σε χρόνο και μετακινήσεις)
  3. πρόσβαση από περιοχές εκτός μεγάλων μητροπολιτικών πόλεων (επαρχία, μικρές πόλεις)
  4. πιο οικονομικά
  5. δυνατότητα πρόσβασης σε ασύγχρονο υλικό διαθέσιμο 24 ώρες το 24ώρο (24/7)
  6. παρακολούθηση της προόδου προσωπικά σε ασύγχρονη πλατφόρμα
  7. κέρδος σε χρόνο και χρήμα
  8. πρόσβαση στην γνώση που έχουν οι ίδιοι ανάhttps://hbr.org/2019/10/where-online-learning-goes-nextγκη και επιλογή του κατάλληλου προγράμματος

Oπως αναφέρετε και από το Harvard University για την οnline εκπαίδευση 

2-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η νέες τεχνολογίες, η Τεχνητή Νοημοσύνη, και οι νέες μεθοδολογίες διδασκαλίας μέσω διαδικτύου θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη επανάσταση τα επόμενα χρόνια με το 98% των ενηλίκων να κάνουν μόνο διαδικτυακή εκπαίδευση για δεξιότητες upskilling και reskilling (βελτίωση και εκμάθηση νέας γνώσης).

3-ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ & ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

Οι εταιρείες όλες και οι κυβερνήσεις υιοθετούν προγράμματα επιμόρφωσης για τον ανθρώπινο δυναμικό τους μέσω διαδικτυακών πλατφόρμων, για την επιμόρφωση σε δεξιότητες όπως η Αγγλική γλώσσα. Η τάση αυτή θα αυξηθεί κι άλλο το 2024 (άυξηση 8% από το 2023) και σε λίγα χρόνια θα είναι μονόδρομος με την νέα τεχνολογία.

Τα δε πανεπιστημιακά ιδρύματα προσφέρουν πολλά μαθήματα μέσω διαδικτύου. H τάση αυτή θα είναι ανοδική τα επόμενα χρόνια χάρη στην τεχνολογία και νέες μεθοδολογίες.

4-ΑΛΛΑΓΕΣ 

Ολες οι παραπάνω αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα όλες οι ιδιωτικές εταιρείες, και δημόσιες, και πανεπιστήμια να κινούνται προς τις παρακάτω αλλαγές:

  • Πτυχία online
  • 100% online σπουδές
  • 100% οnline εκπαίδευση και επιμόρφωση
  • τηλεργασία online

Oι νέες τεχνολογίες, η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι μεγάλες ταχύτητες τεχνολογίας 4G + 5G θα εκτοξεύσουν την διαδικτυακή εκπαίδευση, θα βελτιώσουν την ποιότητα διδασκαλίας και την εμπειρία του σπουδαστή, και θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους να έχουν πρόσβαση σε επιμόρφωση και εκπαίδευση, γρήγορα, οικονομικά και αποτελεσματικά.

Η διαδικτυακή εκπαίδευση με τις νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες είναι ήδη γνωστή σε όλους και προτιμάτε από το 98% των ενηλίκων για την επιμόρφωση τους. Τα επόμενα χρόνια θα έχει γίνει για όλους δεδομένη … όπως το κινητό και το wifi για όλους!!!!

ΠΗΓΕΣ

  • https://www.oecd.org/
  • https://research.com/education/online-education-statistics
  • https://extension.harvard.edu/blog/going-the-distance-why-online-learning-works/
  • https://hbr.org/2019/10/where-online-learning-goes-next